Skip to main content

Νέα

Απαραίτητη προϋπόθεση το ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο για τη χορήγηση του σήματος «Ελληνική Κουζίνα»

Τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία χορήγησης του Ειδικού Σήματος Ποιότητας για την Ελληνική Κουζίνα (Ε.Σ.Π.Ε.Κ.) για τις επιχειρήσεις εστίασης ή αναψυχής καθορίζει με απόφασή του το υπουργείο Τουρισμού με στόχο της ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας και αφετέρου τη στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής κυρίως σε τοπικό επίπεδο.

Συνέχεια ανάγνωσης

Την ελαιοκομική περίοδο 2018/19 στιγμάτισαν οι κλιματικές προκλήσεις

  • Νέα

Στην Ελλάδα ο δάκος και το γλοιοσπόριο ταλαιπώρησαν τα ελαιόδεντρα, στη Γαλλία έβρεξε περισσότερο από όσο έπρεπε, στις ΗΠΑ ο καύσωνας ήταν το σημαντικότερο πρόβλημα, ενώ στην Αυστραλία η ξηρασία. Στην δε Ιταλία, όλα τα παραπάνω.

Συνέχεια ανάγνωσης